Agenda


donderdag 29 februari 2024

Allinich Anna onder regie van Tet Rozendaal. Gespeeld door Nynke Heeg en Wybo Smids

In deze muzikale, tragikomische, Friestalige theatervoorstelling wordt het verhaal van Anna verteld. Ze verzorgt met een ijzersterk lijf en een hart vol liefde zieke dieren in haar dierenopvangcentrum. Als ze een herseninfarct krijgt is ze plotseling tot niets meer toe in staat. We worden meegenomen in de belevingswereld van Anna en haar weg om zichzelf te worden in een veranderend lichaam. Zij wordt daarbij bijgestaan door haar...

liefste hond Jakobus, die haar vreugdevol en onvoorwaardelijk lief heeft. Een mysterieuze figuur op de achtergrond met een belangrijke boodschap van hoop. En dierenarts Klaas die worstelt met zijn verwachtingen van de liefde en het leven. 
Wat als je leven in één klap verandert, de stilte om je heen te luid is en je niet weet hoe het verder moet? Langzaam ontdekt Anna in haar kwetsbaarheid haar kracht
Allinich Anna onder regie van Tet Rozendaal. Gespeeld door Nynke Heeg en Wybo Smids

Aanvang: 20.15

Entree: 20,00 (inclusief koffie/thee)

Locatie: De Pleats Burgum

woensdag 6 maart 2024

Olifantje in het bos (kindervoorstelling 3-7 jaar)

Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los, zingen de kinderen. Maar wat nou als het olifantje wél zijn mama kwijtraakt? Samen met Katinka van Driezum (op hobo) en Lindy Karreman (op hoorn), twee musici van het Epos Ensemble, maakt het olifantje allemaal vrolijke en spannende dingen mee. Samen met het olifantje...

komen ze allerlei dieren tegen en worden ze gevraagd mee te zingen, spelen, tellen en noem maar op.  

Een interactieve voorstelling gebaseerd op het bekende kinderliedje gespeeld door 2 musici die zowel muziek maken als vertellen!  

in samenwerking met dBieb.
 
Olifantje in het bos (kindervoorstelling 3-7 jaar)

Aanvang: 15.00

Entree: 3,50

Locatie: De Pleats

zaterdag 9 maart 2024

70’s Unplugged: songs for the road

Geniet van de mooiste popsongs uit de jaren zeventig tijdens het theaterconcert.
De band weet als geen ander de pareltjes uit die tijd te vinden en brengt ze op een ambachtelijke en akoestische manier tot leven. Van Eagles tot...

Fleetwood Mac, van James Taylor tot John Denver, van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en nog veel meer. Beleef de tijdloze nummers uit de jaren zeventig op een unieke en intieme manier, deze avond mag je niet missen.
 
70’s Unplugged: songs for the road

Aanvang: 21.00 (zaal 20.30 open)

Entree: 22,50

Locatie: De Pleats Burgum

vrijdag 15 maart 2024

uitverkocht!

De emigrant – Pier21

Jubileumvoorstelling van de 10 jarige Pier21! De eerder opgevoerde Emigrant in een nieuw jasje.

De Emigrant vertelt het verhaal van Sybils de Haas, een Friese emigrant die ruim vijftig jaar geleden allerijl de oceaan overstak naar Canada. Hij heeft het als emigrant niet makkelijk gehad. Maar het is hem gelukt om een redelijk groot en goedlopend boerenbedrijf op te bouwen. De Haas is nooit meer teruggekeerd naar Friesland. Hij wilde niet,...

zag er tegenop, was er misschien wel bang voor. Nu hij gepensioneerd is is er de gelegenheid om gehoor te geven aan de wens van zijn gestorven vrouw; hij maakt een reis naar zijn roots in de Greidhoeke in Friesland. Zijn zoon moet voor het eerst alleen het bedrijf draaiende houden. Twee avonturen tegelijk. De reis naar Friesland wordt voor de emigrant op alle vlakken confronterend.

(Kaarten alleen te bestellen via www.Pier21.nl)
De emigrant – Pier21

Aanvang: 20.15

Entree: 24,50

Locatie: De Pleats Burgum

zaterdag 16 maart 2024

uitverkocht!

70! – Gurbe Douwstra

Gurbe Douwstra wordt 70 jaar! En dat viert hij graag samen met zijn publiek.
De Drachtster singer-songwriter geeft een verjaardagsfeest vol met muziek. Met bekende oude liedjes en natuurlijk nieuwe liedjes, vergezeld met smakelijke anekdotes. Douwstra blikt terug en kijkt vooruit. Is het allemaal waar of wordt het één en ander zo nu en dan flink aangedikt?...

Gaandeweg worden de verhalen sterker of juist persoonlijker? De toon wordt, zoals dat gaat op feestjes, steeds melancholieker. Maar de levenslust van deze kersverse zeventiger is nooit ver weg.
Samen met bassist Johannes Adema en multi-instrumentalist Jan de Vries wordt dit een onvergetelijk feest met een lach en een traan. Iedereen is welkom!
 
70! – Gurbe Douwstra

Aanvang: 20.15

Entree: 15,00 (inclusief koffie/thee)

Locatie: De Pleats Burgum

donderdag 28 maart 2024

Lezing Hans van Koningsbrugge

De heer Hans van Koningsbrugge -  geboren in Oudenbosch- is professor hoogleraar Geschiedenis en politiek van Rusland, in het bijzonder de Nederlands-Russische betrekkingen. Bijzondere aandacht is er bij zijn leerstoel voor de politieke en economische ontwikkelingen vanuit Nederlands perspectief en, in het kader hiervan, besluitvormingsprocessen en -mechanismen binnen het Rusland van de 20ste en 21ste eeuw en met betrekking tot internationale samenwerking. 
Hans van Koningsbrugge studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, alwaar hij in 1996 promoveerde. Van Koningsbrugge is tevens gastdocent aan het Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael én aan het Instituut Hogere Defensie Leergangen Rijswijk. Ook is hij directeur van het Centre for Russian Studies aan de RUG en van het Nederland-Rusland Centrum.
Hans van Koningsbrugge is nu...

al meer dan 35 jaar een van de weinige Rusland-deskundigen van Nederland. Hij was erbij toen Rusland democratiseerde in de ‘wilde jaren negentig’. Hij keek toe hoe Poetin aan de macht kwam in het jaar 2000 en zag het land in de laatste tien jaar langzaam terugglijden in de isolatie waarin het ook daarvoor al honderden jaren had geleefd. 
Tegelijkertijd was zijn expertise als enige hoogleraar Russische geschiedenis en politiek in Nederland nog nooit zo relevant. Niet voor niets staat zijn telefoon roodgloeiend en doet hij meerdere interviews op een dag – vooral als er weer iets bijzonders gebeurt. Denk: de opstand van Wagnerbaas Prigozjin, een Oekraïense drone boven het Kremlin of de hevige strijd om Marioepol.
Wekelijks houdt de heer Van Koningsbrugge ons via de dagbladen op de hoogte van de ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne.
Lezing Hans van Koningsbrugge

Aanvang: 20.15

Entree: 10,00 incl koffie/thee

Locatie: De Pleats

zaterdag 13 april 2024

Elvis The Music - The King – Erwin Nijhof & 10 piece liveband

Een wervelende muzikale show met die beste songs van de grootste die er was: Elvis Presley! DE 10-koppige band, inclusief blazers, backinvocals, beeld en decor zorgen voor een avond die je niet snel zult vergeten! 
Elvis, The King is één van de allergrootste namen uit de muziekgeschiedenis. Tijdens zijn actieve carrière nam hij meer dan 700 songs op...

met als hoogtepunt Always in my mind, Thats’s Allright, Are You Lonesome, Heartbreak Hotel en nog veel meer. 
In Elvis The Music komen zijn grootste hits voorbij in een unieke spetterende liveshow in The spirit of Elvis Presley. 
Erwin Nijhoff is in de rol van The King een perfecte verschijning en als artiest méér dan hot!
 
Elvis The Music - The King – Erwin Nijhof & 10 piece liveband

Aanvang: 21.00 (zaal open 20.30 uur)

Entree: 22,50

Locatie: De Pleats Burgum

Kaarten

  • U kunt kaarten bestellen via de website. De kaarten kunt u betalen via iDeal. Nadat uw betaling afgerond is ontvangt u de kaarten automatisch op het door u opgegeven mailadres.
  • Servicekosten bedragen €0,50 per kaart.
  • Op de dag van de voorstelling kunt u vanaf 30 minuten vóór aanvang kaarten kopen aan de kassa, mits er nog kaarten beschikbaar zijn. Dit kan alleen door middel van PIN betaling.
  • Voor vragen over de kaartverkoop kunt u contact opnemen via mail: info@cultuurindepleats.nl
     

Informatie

Voor vragen, suggesties of opmerkingen kunt u contact opnemen met info@cultuurindepleats.nl


Stichting Culturele Commissie De Pleats - Joh. Falkenastraat 35 - 9251CN - Burgum

© 2024 - Cultuur in De Pleats
vormgeving Spinnerz communicatie